Ursoaica evadata la Zoo Tecuci

La inceput am aflat dintr-un mass,si s-a parut a fi o gluma,dar dupa ce cativa prieteni mi-au semnalat ca in cimitir stateau zeci de jandarmi si politisti,am inteles ca e reala treaba.

Ursoaica, în vârstă de opt ani, a evadat din ţarcul ei sâmbătă seara, însă nu a părăsit perimetrul Parcului Zoo. Animalul nu a rănit pe nimeni şi nu s-a manifestat violent, dimpotrivă. "A fost foarte jucăuşă, a stat lângă noi şi nu a vrut să se întoarcă în ţarc. În primii doi ani de viaţă, ea a fost la circ, aşa că este obişnuită cu oamenii", a declarat, sâmbătă seară, primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain.

Angajaţii Parcului Zoo, lucrători ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi numeroase forţe de intervenţie din Tecuci au încercat mai bine de două ore să reintroducă ursoaica în ţarcul său. "Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a trimis două autospeciale la grădina zoologică, să încerce să dirijeze cu jeturi de apă ursoaica în cuşcă. Pe lângă angajaţii Parcului Zoo, au intervenit şi reprezentanţi ai AJVPS, poliţişti comunitari, jandarmi şi poliţişti rutieri", a declarat, sâmbătă seară, şeful ISU Galaţi, generalul Viorel Zaharia.

Potrivit primarului Eduard Finkelstain, animalul a intrat înapoi în ţarc după două ore şi jumătate de eforturi. Ursoaica se află în Parcul Zoo din Tecuci de şase ani.

UPDATE: Sa se termine odata cu gradina asta zoologica,in care mor de foame animalele,de sete, si totodata ne facem de ras in nenumarate cazuri in mass-media.
Din cate stiu,ursoaica era ultimul animal din toata gradina,urmand a fi trimis la rezervatia naturala de la Zarnesti.Ce frumos era odata cand mergeam la zoo si vedeam tot ce se putea,orice animal,cu siguranta ca la Tecuci era una dintre cele mai frumoase gradini zoo din Romania !Primarul nostru ne promite anul acesta un patinoar in locul gradinii,iar noua ne surade ideea !

.............Photobucket
via Adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"