Dacia Sandero Stepway

Dacia a lansat ieri la Salonul Auto de la Barcelona primul crossover produs in Romania, denumit Sandero Stepway.Dacia Sandero Stepway se adreseaza in primul rand tinerilor si va fi disponibila standard in trei variante de culoari metalizate: Gris Platine, Gris Comete si Rosu de Foc. Tot in dotarea standard sunt oferite doua airbag-uri frontale, cate unul pentru sofer si pasager, ABS cu repartitor electronic de franare si asistenta la franarea de urgenta (AFU). Crossover-ul pastreaza caracteristicile cu care Dacia ne-a obisnuit: spatiu suficient pentru cinci adulti si portbagaj incapator, de 320 litri (1.200 litri cu bancheta spate rabatata). La exterior, Stepway masoara 4024 mm lungime, 1997 mm latime si 1582 mm inaltime.Din pacate pentru cei care asteptau mai mult, Stepway nu dispune de tractiune integrala si va avea sub capota doar motorul pe benzina deja consacrat pe modelele Dacia, 1.6 litri de 90 CP, sau dieselul de 1.5 litri dCi care dezvolta 70 CP. Si tot din pacate, nici acest model nu va fi dotat cu transmisie automata, puterea motorului fiind transmisa exclusiv puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte.

Revenind la motorizare, trebuie spus ca dieselul emite doar 140 grame de dioxid de carbon pe kilometru, la un consum declarat de 5,3 l/100 km.

Crossover-ul Dacia Stepway va putea fi comercializat pe majoritatea pietelor europene incepand cu luna septembrie, in unele tari comenzile putand fi preluate inca de la finele lui iunie.

Deocamdata nu a fost comunicata data la care vor incepe vanzarile in Romania si nici pretul pentru care doritorii pot intra in posesia primului crossover produs de Dacia.Sandero va fi fabricat in uzinele Dacia de la Mioveni.Masina romaneasca...deci... e proasta.Sursa: auto.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"