Subiecte gresite la teza unica

Astazi elevii de clasa a VIII-a respectiv a VII-a au avut de sustinut Teza cu subiect Unic la Limba si Literatura Romana, dupa o amanare de 2 zile,din cauza grevei anuntate si anulate ulterior.

Ce sa mai inteleaga un copil?

Unul dintre subiectele la teza cu subiect unic la limba şi literatura română pentru clasa a VIII-a a fost greşit. Au fost încurcate personajele din "Triumful talentului", în loc de "-Domnul Ghiţă Niţescu" a fost scris "Domnul Niţă Ghiţescu".Si totusi... nu e vina lui Caragiale, cu toate ca avem un har prin a da vina pe mort ! Pentru că apare o inversare de nume faţă de textul original al lui Ion Luca Caragiale, elevii pot să piardă opt puncte dintr-un foc. Dar la ce sa te astepti??? Pana si astazi ma intrebam cum de au fost pacaliti iar profesorii, incearca,incearca sa tot faca greva dar... pun botu' la minciuna ministrului anterior, gasindu-se astfel o scuza pentru ministrul ce urmeaza.

"Decat sa incurcati elevii, mai bine faceati greva !" Nu spun numai eu acest lucru dar se vede cu ochiul liber, ca si eroarea asta intentionata a avut un scop anume.Atatea si atatea pretentii de la elevi cand mai "marii" invatati care totodata fac parte din fruntea Ministerului Educatiei si Cercetarii sunt de rasu'-plansu'...

Ce sa mai inteleaga un copil cand gaseste in acelasi text doua personaje literare Ghita Nitescu si Nita Ghitescu, care dupa ce ca sunt deja intortocheate in aceasta opera,se mai fac si erori ...cand e corect , cand e gresit...tu cum sa-ti dai seama?

E clar , coada pestelui e imputita rau...dar...nu cumva vine de la cap?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"