Cum sa-ti pierzi amprenta?

Un medic oncolog din Singapore, Eng-Huat Tan, descrie într-un articol publicat online de Annals of Oncology că un pacient de 62 de ani, bolnav de cancer nazo-faringian şi aflat pe parcursul ultimilor trei ani sub tratament cu medicamentul capecitabin (Xeloda), şi-a pierdut complet amprentele digitale.

Bărbatul a încercat să îşi viziteze rudele din Statele Unite în luna decembrie a anului trecut şi a fost reţinut timp de patru ore după intrarea pe teritoriul SUA, deoarece oficialii vamali nu au reuşit să îi preia amprentele. Pielea din vârful degetelor bărbatului devenise perfect netedă.

"Este necunoscut momentul în care se declanşează procesul de pierdere a amprentelor digitale în cazul pacienţilor susceptibili aflaţi sub tratament cu capecitabin", subliniază Tan şi coautorii articolului publicat în Annals of Oncology şi, în acelaşi timp, le recomandă medicilor care prescriu acest medicament să le ofere pacienţilor o adeverinţă prin care atestă că este posibil ca tratamentul să cauzeze dispariţia completă a amprentelor digitale.

Printre posibilele efecte adverse ale medicamentului, a cărui utilizare a fost aprobată în urmă cu 11 ani, se numără diareea, iritaţiile, voma şi durerile de stomac, însă pierderea identităţii,ca sa zic asa.nu face parte încă oficial din această listă.

Ma intreb, daca tipul asta era mai din partile noastre (mai ales), oare care era primul lucru pe care-l facea dupa descoperirea cu pricina...apropo,aviz pasionatilor de "imprumutat pentru totdeauna" , acest medicament se poate cumpara doar pe baza de reteta,si e foarte foarte greu de gasit...


sursa:realitatea tv

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"