Gheorghe Zamfir/Cu ei ne mandrim/ Video

Doamnelor si Domnilor...Gheorghe Zamfir.El este cel mai mare cantaret de nai din lume, un om care a purtat numele tarii sale, pe cele mai inalte culmi ale lumii, stapanul absolut al naiului, un instrument despre care se spune ca si ingerii canta la el, acolo in ceruri, in Imparatia Domnului.

Stau si ma intreb dracului a mia oara...cu ce ne-a gresit omul asta? Cu ce a gresit el de s-a nascut pe aceste meleaguri, atat de frumoase rareori ? Niciodata nu am stiut sa ne apreciem valorile, ba chiar le-am calcat in picioare, da, astia suntem noi, Romania nu ne merita !


Gheorghe Zamfir "Master of the Pan Flute". & James Last - Einsamer Hirte (1977)


Toata istoria o gasiti atasata acestui clip uploadat de un turc, asta pentru ca romanul era prea ocupat


5 comentarii:

Dany spunea...

Oh, ma unge la suflet ! Naiul s-a inventat pentru Zamfir ! Mersi de postare, imi place ca ne surprinzi de fiecare data !

Anonim spunea...

Ascult melodiile lui de 2 ani.Canta foarte frumos.Il respect

gEoNiS spunea...

Felicitari, iata ca mai sunt oameni in Romania, care inca mai tin la adevaratele simboluri ale noastre
!

Muzica spunea...

Fara suparare dar Zamfir este un muzician mediocru, care a facut o muzica ieftina destinata celor fara discernamant muzical (un fel de Britney Spears al naiului). Eu nu stiu cati din fanii lui Zamfir se pricep la muzica, sau cati au mai ascultat si alti muscalagii (termenul clasic pentru naist), dar pentru cunoscatori Zamfir este un bocciu. Sunetul sau este pocit si neclar, frazarea prosta, iar elementele de rafinament stilistic lipsesc cu desavarsire. Are o tehnica atat de slaba incat pana si melodiile lente si le modifica simplificandu-le ca sa le poata ataca cat de cat corect. Pe buna dreptate spunea Johnny Raducanu intr-un interviu ca un singur partz de-al lui Fanica Luca face cat toata muzica lui Zamfir.

Music spunea...

Zamfir este un muzician mediocru, un produs al advertisingului (la fel ca si Britney Spears, de exemplu). Nu stiu cati din fanii lui Zamfir se pricep la muzica, sau cati au mai ascultat si alti muscalagii (termenul clasic pentru naist), dar pentru cunoscatori Zamfir este un bocciu. Sunetul sau este pocit si neclar, frazarea prosta, iar elementele de rafinament stilistic lipsesc cu desavarsire. Are o tehnica atat de slaba incat pana si melodiile lente si le modifica simplificandu-le ca sa le poata ataca cat de cat decent. Pe buna dreptate spunea Johnny Raducanu intr-un interviu ca un singur partz de-al lui Fanica Luca face cat toata muzica lui Zamfir. Iar daca credeti ca Zamfir este aprecian in strainatate cititi aici:
http://www.enotes.com/contemporary-musicians/zamfir-gheorghe-biography/

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"