Luna august si intoarcerile acasa

Ce inseamna pentru voi luna august?

Zilele trecute stateam putin si ma gandeam la faptul ca luna august ne uneste pe toti, prieteni,vecini,rude, se intorc acasa ,la locurile frumoase,pline de amintiri,dar triste totodata din Italia,Spania,Anglia,Portugalia si celelalte pentru a se revedea cu cei dragi,pentru distractie , sau de ce nu, pentru a cheltui banii agonsiti.

Vara asta, familia noastra s-a mai intregit,putin,ce-i drept nu la fel de mult ca vara trecuta , nu stiu din ce motive,probabil criza financiara prin care trecem, frica de a nu-si pierde locul de munca,sau altele personale,dar tot e bine.
Chiar si-asa am reusit sa revad dupa un an de zile:2 verisoare si 2 veri,3 matusi(poate si a patra in curand, 1 unchi (in cateva zile si al doilea),1 nepot dupa verisoara,2 soti de verisoara ,o viitoare sotie de var, si de partea cealalta, in bloc, 3 vecini, plus 2 gagici de vecini,vecine si ele in viitor, si inca o vecinuta,parca 6 in total.Cam asta e recensamantul lunii,realizat din lipsa de ocupatie.

Daca stai si meditezi pentru scurt timp asupra situatiei, ajungi sa realizezi,ca nu mai e ce a fost odata, vremurile se schimba, prea multe despartiri, si ce e dureros nu stiu cand se vor intoarce pentru totdeauna...

In rest pentru mine luna asta, as putea spune ca este una de varf,ultima inainte de sacaitoarea si putin asteptata clasa a 12-a;

Am mai observat, ca tot luna lui cuptor,este cea in care pe toate strazile orasului, se regasesc cei mai multi cocalari de trafic (cu numere de Italia), si inevitabil si inseparabil de acestia,apar ca ciupercile dupa ploaie,pitipoancele de companie, cele care se baga in fata ta la coada de la supermarket,pentru ca cere 2 "schede" de 4€,urmand imediat stupida si des intalnita intrebare adresata fetei de la casa: "-Cum adica 44 RON? 4 milioane?"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"