GfK si aprinzatorul de aragaz

Nu am nimic impotriva lor, doar sa va povestesc.Cu ochii cat ceapa,ca s-au adunat vreo cateva zile de nesomn,azi dimineata,la ora 11, aud soneria...de la usa.Ma trezesc brusc,ametit putin, nu realizez ce se intampla,ma uit la ceas,vad cat e ora...ma intrept catre usa cu gandul ca iar ma bantuie vreo cine stie ce tiganca care vrea pomana...aveam in gand deja cateva replici. Nu mai apuc sa ma uit pe vizor,deschid usa si vad un nene cam pe la 35-40 de ani care mi se adreseaza direct: "Buna ziua numele meu este bla bla (ca nu i l-am retinut) de la GfK Romania si realizam un sondaj de opinie". Eu om generos si cu bun simt totodata, ii raspund afirmativ la cererea sa de a-mi adresa niste intrebari, cu toate ca eram in pijamale,putin in nori,si la usa.

Imi spune un amical "multumesc" dupa care imi pune in mana un teanc de foi,cica alea erau variantele de raspuns .Ohh...ma cuprinsese un frig, ca tot anuntau astia de la meteo...si nu-mi venea sa cred la cate intrebari am de raspuns. Totul a inceput cu "cati ani ai, studii si date de-astea personale".Sondajul incepe: despre media,televiziune,informare, si invatat in cazul meu caci am 18 ani. Si incepe,si dai si dai, si nu se mai termina.Dardaiam ca un prost,incercam sa-i ascult accentul sau peltic, bruiat putin de tiganusii care ma tot intrebau daca-i primesc cu steaua,cu toate ca tin cu ea, nu i-am respins insa,nu era momentul potrivit. Ma simteam ca la scoala...el punea intrebari eu ii spuneam cifra corespunzatoare variantelor.In tot acest timp,trafic nene, urca si coboara cam juma' de scara, ca de... era mijlocul zilei, pentru ei doar,pentru mine,inca dimineata. Tremuram ca un fraier,in casa nu l-am bagat, am mai avut niste antecedente,dar am zis sa fiu totusi respectuos, omul isi facea treaba, sa-l ajut,e munca lui. Nu de putine ori am vrut sa-i spun "gata, m-am plictisit", cu toate ca-l mai si minteam la unele, ca nu stau eu sa calculez cate ore invat pe zi, sau de cate ori pe saptamana ma uit la Acces Direct.

Dupa 30 si ceva de minute, imi spune: asta a fost tot, terminasem fisa numaru' 50.Si-ma roaga sa-i spun cnp-ul, imi mai revenisem, mi l-am amintit.Iar ma intreaba: nume, prenume? Nu intelegea substantivul propriu George, imi tot zicea domnu' Gelu...pana i-am atras atentia. La sfarsit ma roaga "misto" sa-i spun si numarul de telefon, si mail-ul, i-l dau cu toate ca deja realizasem la ce trebuie sa ma astept...spam tata.

Trag cu ochiul mai atent pe fisele lui, si-am observat ca eram primul intervievat...ce onoare...nimeni nu-i mai daduse drumu' pana sa ajunga la usa mea.Si cireasa de pe tort, abia acum vine.Isi tot cotrobaie prin borseta, scoate o punga inscriptionata Gfk si inauntru ce sa fie : Un mic cadou pentru dumneavoastra, un aprinzator de aragaz !

Cata fericire, chiar n-aveam in gospodarie, asta-mi mai lipsea.Intru la caldurica, analizez scula, si vad ca nu prea are gaz cine stie ce.Imi venea sa ma duc dupa el sa-mi dea unul cu gaz mai mult :))

Dupa nici 5 minute, ma suna vecina de deasupra:

-Cine era ala ma?
-Un nene, cu sondaj de opinie.
-Si-ai stat ca fraieru' in frig sa-l minti?A batut si la mine, da' i-am zis ca-s obosita,abia veneam de la munca.
-Da, am si castigat ceva...
-Ce?
-Un aprinzator de aragaz (razand putin).Urmeaza o replica care m-a lasat masca:
- Nu stii la ce scara se indreapta acum?

Dumnezeule....Concluzia? O mica atentie, face totul. Nu ma mai mira nimic in tara asta, referindu-ma la voturi date pe-o galeata sau un kil de faina...

Tu ai sta in frig pentru un aprinzator? Ori din respect?

3 comentarii:

alexutzi spunea...

sa ne mai spui de-astea....tare de tot :))

Clau spunea...

:) O atentie chiar conteaza chiar si mica cum a fost aprinzatorul pe care l-ai primit.Cei din Gfk sunt si incearca sa fie profesionisti iar faptul ca nu spun de la inceput ca vei primii ceva in schimbul raspunsutrilor tale e o chestie...Oricum tare faza cu vecina. :))

forever young spunea...

Pacat....ce a ratat biata vecina :)))intradevar in ziua de azi te asculta cineva doar daca are si un avantaj de pe urma acestui lucru:)))

Trimiteți un comentariu

Pentru a fi sigur de acceptarea comentariului tau pe acest blog asigura-te ca:

* folosesti un limbaj decent
* nu instigi la atitudini antirasiste, antisemite, etc
* nu te ascunzi sub identitatea unui personaj anonim, orice comentariu cu autor anonim nu va fi publicat.
* in caz ca nu esti utilizator inregistrat, poti selecta "Nume/Adresa URL"